Taiteile tabletilla

Piirtäminen ja luonnostelu ovat visuaalisen ajattelun muotoja, jotka harjoittavat sekä mieltä että kehoa. Tabletista on helppo tehdä kannettava taidestudio harrastuksen apuvälineeksi. Voit lukea arvosteluita tableteista, jotka sopivat piirtokäyttöön, esimerkiksi DigitalArtsin sivuilta.

Jos piirrät pääasiassa helppoja piirroksia, laitteen muistiinpanosovellus voi riittää. Jos taas haluat tosissasi piirtää jotain monimutkaisempaa keinona rentoutua, keskittyä tai ilmaista luovuuttasi, reagoiva taidesovellus tarkkuustyökaluilla on parempi valinta.

Vaihe 1: Valitse kynä.

Jos haluat hienoja viivoja, sinun on unohdettava sormenpääpiirrokset. Mutta kaikki kynät eivät ole samanlaisia, eivätkä niiden hinnat. Edulliset mallit käyttävät yksinkertaista kapasitiivista kosketusta vuorovaikutuksessa näytön kanssa, mutta kalliimmissa kynissä on langattomat yhteydet ja paineherkät kärjet.

Varmista vain, että valitsemasi kynä toimii laitteellasi. Jos haluat suunnitellun yhteensopivuuden, Microsoftilla on Surface-kynä Surface-tabletteihinsa, ja Googlen Pixelbook-kynä on valmistettu Pixelbook-tietokoneelleen.

Onko sinulla iPad? Wirecutter, The New York Timesin omistama tuotearvostelusivusto, suosittelee Apple Pencil -tuotetta; hinnat vaihtelevat noin 100 eurosta ylöspäin kynän mallista riippuen. Jos nämä vaihtoehdot eivät sovi budjettiisi, Sandberg Touch Screen kynä toimii samalla tavalla kuin sormi kaikissa kosketusnäytöissä. Kumikärjellä kirjoitat tarkemmin kuin sormella. Kahdeksan euron hintakaan ei päätä huimaa.

Vaihe 2: Valitse piirustussovellus.

Käy sovelluskaupassasi ja etsi piirustusohjelmia. Autodesk SketchBook on monipuolinen sovellus, joka voi viedä projektin aina perusviivapiirrosta valmiisiin kuviin väreillä, tekstuureilla ja varjoilla. Tällä hetkellä sovelluksen saa henkilökohtaiseen käyttöön maksutta, ja se toimii Android-, iOS- ja Windows 10 -kosketusnäyttölaitteilla.