Google AdWords

Google AdWords on verkkomainontapalvelu, jonka avulla mainostajat voivat luoda mainoskopion, jonka Googlen kanssatoimijat näyttävät sivustoillaan.

Mainostaminen

Mainoksen on tarkoitus houkutella sivustolla vierailija klikkaamaan mainosta ja näin ohjautumaan mainostajan sivulle tutustumaan sisältöön tarkemmin. Mainostaja saa itse määritellä mainostekstinsä ja millaisena se verkonkäyttäjille ja erityisesti kohderyhmälle esittäytyy. Kirjoitettu mainos koostuu otsikosta, jossa on 25 merkkiä, kahdesta lisä rivistä, joissa on 35 merkkiä kummassakin, sekä URL-osoitteesta, josta näytetään 35 merkkiä. Vaihtoehtona on myös kuvamainoksen luominen. Luonnollisesti mainonnassa tulee käyttää Googlen omia sekä maakohtaisia ohjeistuksia esimerkiksi kielletyistä sanoista tai markkinoinnista.

Mainonnan kohdentuminen

Palvelun etuina voidaan pitää esimerkiksi sitä, että mainonta kohdistuu suoraan kohderyhmään. Esimerkiksi mikäli vaikka suuriin kokoihin erikoistunut kenkäliike Helsingissä haluaa mainostaa tuotteitaan, niin kun alueella suoritetaan esimerkiksi Google haku liittyen erikoiskokoisiin kenkiin, nousee kenkäliikkeen mainos esiin. Mainonnan voi kohdistaa paikallisesti, kansallisesti tai kansainvälisesti riippuen siitä, mikä on mainostajan kohdealue ja tuote tai palvelu. Mainoksen voi myös rajata vielä tarkemmin tietylle etäisyydelle mainostavan yrityksen tai myymälän sijainnista.

Mainonnan hinta

Mainonta maksetaan silloin, kun mainosta klikkaamalla ohjaudutaan mainostajan verkkosivuille tai soitetaan mainostajalle. Tätä maksu tapaa kutsutaan myös nimellä pay per click. Mainontaan voi myös määritellä oman budjetin, jonka yli ei esimerkiksi päivässä mennä. Tällöin luonnollisesti mainonta loppuu siltä päivältä, kun päiväbudjetti on ylittynyt. Viime vuosien aikana Google AdWordsista on kehittynyt Googlelle sen suurin tulonlähde.