Dreamweaver

Aikaisemmin Macromedia Dreamweaverina tunnettu Adobe Dreamweaver on jokaisen internetsivuja luovan käyttäjän vakioväline. Ohjelma on saatavilla niin Windowsille kuin OS X:lle ja tarjoaa niin sanotun WYSIWYG käyttöpohjan, jonka avulla internetsivun voi rakentaa. Kansanomaisemmin tätä voidaan kutsua suunnittelunäkymäksi. Tämän lisäksi käyttäjälle aukeaa koodieditori, jonka avulla käyttäjä voi luoda monimutkaisempaa sisältöä sivulleen ja laittaa sivustolleen muun muassa linkkejä ja liikkuvaa kuvaa.

Dreamweaverin historia

Ohjelma syntyi 1997 Allaire Systemsin toimesta, jonka ensin osti Macromedia, kunnes Adobe osti Macromedian itselleen 2005. Ensimmäinen versio julkaistiin Macintoshille ja noin vuotta myöhemmin vuonna 1998 toinen versio julkaistiin Windowsille. Ohjelmisto on syntynyt verraten myöhään verrattuna esimerkiksi Photoshoppiin, tämä johtunee siitä, että internetin kasvu tapahtui valtavana vyörynä vasta 1990-luvun loppupuolella ja internetsivujen merkitys alkoi kasvaa, jolloin kyseiselle ohjelmalle oli tarvetta.

Tärkeitä ominaisuuksia

Dreamweaverin etu on siinä, että myös kotikäyttäjä pystyy sen avulla helposti luomaan omat internetsivunsa. Tämä jo aiemmin mainitun WYSIWYG-järjestelmän ansiosta, joka ohjaa käyttäjää jokaisessa vaiheessa. Ainut ongelma, joka tästä voi tulla on, että sivustosta tulee liian raskas, ja se toimii hitaasti liiallisen sisällön takia, jota kokematon käyttäjä ei osaa hallita oikein. Nykyään ohjelma tukee myös W3C standardeja (kansainväliset WWW-sivustojen suositukset), joita se ei ennen seurannut niin hyvin. Dreamweaver on saanut myös kiitosta Javan sekä CSS:n tukemisesta.