Näyttävimmät nettisivut

wwwMikä tekee nettisivuista näyttävimmät? Makuja ja tyylejä on monia, ja nettisivujen tekijän pitää miltei osata lukea asiakkaansa ajatuksia.

Nykyisin suositut nettisivut ovat niitä, missä on enemmän valokuvia kuin tekstiä tai videoita. Ihmiset eivät jaksa lukea tekstiä; sen vähäisen tekstin mitä sivuille laitetaan, on oltava vähintäänkin suoraselkoista ja nopeasti luettavaa. Jos halutaan myydä, pitää olla hyvä graafinen suunnittelija ja markkinointikaveri, jotta kuvat ja sloganit iskevät asiakkaaseen ja lopulta tuottavat halutun tuloksen: myynnin lisäämisen.

Näyttävä on myös toimiva

Mutta vaikka nettisivut olisivat ne markkinoiden näyttävimmät, tulee niiden myös olla helppokäyttöiset ja hyvin toimivat. Jos nettisivuilta voi ostaa, pitää nettikaupan olla helposti käytettävä ja hyvin toimiva. Palvelun tarjoajan pitää huolehtia siitä, että käyttöjärjestelmä on helposti käytettävä ja se toimii ongelmitta. Tässä kaiken A ja O on palvelun vakaus ja nettisivujen tekninen toiminta sekä tuki, mikäli ongelmia havaitaan.

Mitä helpompi ja ongelmattomampi nettisivu, sitä enemmän asiakkaita sivustolla yleensä on. Nykypäivänä ihmisillä ei ole aikaa yrittää ostaa jotain nettikaupasta tuntitolkulla, ja mikäli yksi sivusto ei toimi, ei ostajalla ole ongelmia yrittää toista sivustoa, koska nettikauppoja löytyy joka lähtöön.

Riippuen alasta, myös musiikilla ja videoilla on oma tärkeytensä sivujen toimivuuden kannalta. Viestinnän ammattilainen tietää, että asiakkaisiin voidaan iskeä monella tapaa, ja yksi niistä on musiikki ja videot. Jos yritys onnistuu iskemään asiakkaidensa tunteisiin, on yleensä mainosvoitto tiedossa: tällöin asiakas samaistuu tuotteen emotionaaliseen viestiin. Videopätkät, jotka onnistuvat samaistuttamaan asiakkaan tiettyyn tilanteeseen ja kenties hänen senhetkiseen henkilökohtaiseen elämään, niin ikään saavuttavat tietynlaisen voiton. Asiakas on samaistunut mainoksen tapahtumaan tai henkilöön ja kenties sen vuoksi haluaa ostaa mainostetun tuotteen.

Mikä sitten tekee nettisivuista näyttävät?

Niiden graafinen suunnittelu, hyvin laaditut videopätkät, musiikki, huippuviestintä, vai uskottavuus? Näyttävä nettisivu ei voi pelkästään olla näyttävä: sen pitää olla uskottava, rehellinen ja uhkua kokemusta ja tietämystä alastaan. Sivujen tulee olla ajan tasalla, kertoa yrityksen fyysinen olinpaikka ja olisi hyvä olla valokuvia yrityksestä, jotta asiakasta onnistuu luomaan uskottavan mielipiteen yrityksestä.

Riippuen alasta, sivut voivat myös sisältää blogin, jossa alan ekspertit kertovat toimistaan artikkeleiden tai muiden infopläjäysten avulla. Yhteystiedot ovat myös A ja O: asiakkaan pitää pystyä ottamaan yritykseen helposti yhteyttä. Mitä helppokäyttöisempi sivusto, sen parempi ja uskottavampi se on asiakkaalle. Sivut tulee päivittää säännöllisesti ja mainonnan ja ylenpalttisen myynnin tulisi olla vähäistä.