Graafinen suunnittelu nykypäivänä

Graafinen suunnittelu on jotakuinkin yhtä fashionia kuin muotialakin. Graafiset suunnittelijat kulkevat portfolioidensa kanssa kaupungilla mitä uusimmissa ja muodikkaammissa kuoseissaan. Kaikki tukasta vaatteisiin ja kenkiin on mietitty alusta alkaen. Puhelimen ja lähestulkoon kaiken elektroniikan tulee olla Applen tekemää, muuten ei näytä hyvältä ja todenmukaiselta.

Mainosalan artistit

Graafinen suunnittelu on saanut viime aikoina enemmän jalansijaa markkinoinnissa, koska lähes kaikki mainonta nykypäivänä on myös netissä ja yrityksen imago on graafisen suunnittelijan kädenjälkeä. Enää ei riitä, että osataan piirtää ja viestittää yrityksen slogan, viesti tai myynti-idea kuvien avulla. Graafinen suunnittelu on vaativampaa ja monipuolisempaa.

Suunnittelijan täytyy osata kuunnella yritystä ja sen ideoita ja sitten luoda ne paperille kuvien, tekstien tai videoiden muodossa ja laittaa ne oikeanlaisena muottina nettiin. Hyvä sisältö auttaa yritystä tähtäämään halutunlaiseen tavoitteeseen ja sen toteuttamisessa. Esimerkiksi hyvin tärkeää olisi, että etusivu kertoo tiivistettynä mitä yritys myy tai tuottaa – ja mitä etua asiakkaalle siitä on, eikä kertoa esimerkiksi yrityksen historiasta. Aika on nykyaikana valttia, eikä kukaan enää halua seikkailla nettisivuilla turhaan. Tärkeän tiedon täytyy löytyä helposti. Tästä malliesimerkkinä toimii suomalaisen Sharetriben sivusto.

Mitä asiakas etsii?

Nettisivut pitää luoda oikeilla graafisen suunnittelun työkaluilla ja ymmärtää erilaisten indeksointiohjelmien sekä hakukoneoptimoinnin päälle. Näin Google analysoi yrityksen hienon videon, tekstin tai kuvan netissä oikealla tavalla. Kävijäseuranta on myös tärkeä osa-alue graafisessa sekä teknisessä suunnittelussa, koska yrityksen tulee saada tiedot henkilöistä, joita tuote tai palvelu kiinnostaa, jotta se voisi olla heihin yhteydessä myynninedistämisen merkeissä. Nettisivujen sisällön analysointi kävijöiden reittejä seuraamalla on myös hyvin tärkeää, jotta tiedettäisiin, pureeko sisältö kävijöihin toivotulla tavalla.

Riippuen yrityksestä, graafisen suunnittelijan pitää olla monipuolinen taituri, tai yrityksen pitänee omata lukuisa joukko eri alan ammattilaisia graafisesta suunnittelusta mainontaan, markkinointiin, viestintään ja tietotekniikkaan. Joskus graafisen suunnittelijan tulee melkein luoda elokuvaolosuhteet, jotta asiakas saisi oikeanlaisen ja uskottavan mielipiteen yrityksen tuotteesta tai palvelusta. Graafinen suunnittelu pitää sisällään monta alaa ja on hyvin monipuolinen osasto yrityksen sisällä. Graafisessa suunnittelussa kyse ei ole kuitenkaan pelkästään imagon luomisesta, vaan myös ihan verkossa yksinkertaisesti toimivista ratkaisuista ja tehokkaista toimenpiteistä, jotka auttavat edistämään myyntiä ja markkinointia sekä luovat tuottavan liiketoimintamuodon yritykselle.

Verkkopalvelu on yritykselle tärkeä ja tuottava liiketoimintamuoto, eikä sen toteutusta kannata suunnitella ihan vain ohimennen.